Filme cu dinozauri: Top 10 Filme cu dinozauri

Filme cu dinozauriInainte sa scriu acest post am stat bine si m-am gandit ce filme cu dinozauri am vazut eu si care din ele m-au impresionat cel mai mult. Ei bine…. spre surprinderea mea lista nu este chiar asa de lunga. Mie personal mi se pare ca este un subiect destul de interesant, fie el un film de actiune sau un film pentru copii. Este genul de film care in care iti poti folosi imaginatia la maxim. Majoritatea copiilor sunt deja fascinati de aceste reptile de mult disparute, care continua sa ne fascineze, desi  au pierit complet acum circa 60 de milioane de ani, cu mult inainte ca omul sa-si faca aparitia pe aceasta planeta.

Nu vreau sa fac neaparat un top , mai degraba o lista cu cele mai bune filme cu dinozauri. Va las pe voi sa apreciati care este cel mai bun film.


Land of the Lost – 2009


land_of_the_lostNota imdb:5,3/10

Land of the lost este povestea unui om de stiinta care gaseste o modalitate de a calatori in timp sfidand comunitatea colegilor din domeniu. Impreuna cu asistenta si nepotul sau se straduiesc sa supravietuiasca in acel mediu ostil populat cu dinozauri ghidati de un primat pe nume de Chaka.


Godzilla – 1998


godzillaNota imdb:4,8/10

Ca urmare a testelor cu bombe atomice facute de francezi in Pacificul de Sud, o ciudata creatura a parasit adancurile unde era  dormita si a tulburat linistea New York-ului. Chemat sa investigheze gravitatea acestei situatii, un om de stiinta  (Matthew Broderick) ajunge la concluzia ca este vorba despre o uriasa reptila iradiata, produs al exploziilor care au avut loc in adancurile Pacificului. Toata armata americana si politia se mobilizeaza si unindu-si fortele  se lupta cu dinozaurul ridicatd din adancurile preistoriei.

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs - 2009


Ice Age 3Nota imdb:7,1/10

Nu cred ca mai exista persoana care sa nu fi vazut sau macar auzit  de Ice Age. Eu personal sunt fan inrait al acestui film. Pur si simplu imi place si il recomand tuturor indiferent de varsta. In Ice Age 3  Sid incearca sa adopte trei oua de dinosauri si este rapit de mama lor reala intr-o lume pierduta subterana plina cu dinosauri. Normal prietenii acestuia incearca sa il salveza.

The Lost World- 2001


The lost worldNota imdb:6,7/10

Acest film este povestea profesorului Challenger care porneste intr-o expeditie in jungla Amazonului pentru a demonstra ca anumiti dinosauri au supravietuit. Profesorul reuseste sa gaseasca aceste animale de mult crezute disparute, dar si o specie de maimute  extrem de evoluate care il considera pe acesta un zeu. La intoarcerea in civilizatie acesta hotaraste sa nu dezvalui aceste descoperiri.

Dinotopia:Quest for the Ruby Sunstone


Quest for the Ruby SunstoneNota imdb:6,0/10

Dinotopia este povestea unui baiat orfan, care in cautatrea unei aventuri ajunge sa naufragieze pe o insula in care dinozaurii si oamenii coexista. Acesta pana la urma reuseste sa traiasca aventura vietii lui dar nu numai, acesta gasete si o familie sa o numeasca a lui.

Jurassic Park I/ II/ III – 1993, 1997, 2001

Jurassic ParkNota imdb:7,9/6,0/5,7/10

Regizat de Steven Spielberg si scris de Michael Crichton, această poveste a adus dinozauri in secolul 20 utilizand cele mai avansate tehnologii ale acelei perioade.  Acest film este considerat o capodopera a efectelor speciale. Cu toate ca povestea a lasat un pic de dorit,  au compensat dionsaurii care au prins viata si aproape au sarit in afara ecranului.

The Land Before Time - 1988


The Land Before TimeNota imdb:6,9/10

The Land Before Time este povestea a patru dinosauri  din specii diferite, care  dupa pierdera  tragica  a familiilor lor se hotarasc sa porneasca in cautarea legendarei Vai Mari, o zona cu multa vegetatie  în care dinozaurii să poată prospera şi trăi în pace. Pe drum acestia intampina numeroase obstacole si ii invata ca pentru a supravietui trebuie sa fie uniti.

Dinosaur - 2000


dinosaurNota imdb:6,2/10

In aceasta productie Disney suntem introdusi in lumea lui Aladar, un dinosaur orfan,care este crescut de o familie de lemuri. Filmul este de fapt povestea vietii lui. Pentru un film de animatie Dionosaur este un film perfect pentru al vedea impreuna cu familia, in special cu copii.

When Dinosaurs Roamed America – 2001


dinozaurNota imdb:7,4/10

Acest film este o reprezentare spectaculoasa şi dinamica  a vietii dinozaurilor. Povestea  de te duce înapoi in epoca preistorica a  America de Nord pentru a arata aceste fiare puternice si misterioase c care domneau peste toate celelalte creaturi. De la dromeaosauri cu pene  la T-Rex, veţi fi copleşiti de puterea si frumusetea acestor creaturi de mult disparute.

Journey to the Center of the Earth -2009


Journey to the Center of the EarthNota imdb:5,9/10

Omul de ştiinţă Trevor Anderson (Brendan Fraser) calatoreste cu nepotul său şi frumoasa lor ghida , Hannah, intr-un teritoriu necunoscut în centrul pământului. Aceasta lume este locuita de dinozauri, impreuna cu alte creaturi înfricoşătoare şi  plante care iau viata.  Există doar câteva scene cu dinosauri, cu toate acestea este un film de aventura de familie distractiv atat pentru adulţ cat  şipentru copii.17 comentarii la Filme cu dinozauri: Top 10 Filme cu dinozauri

 1. popa says:

  Godzila nu e dinozaur!!!!

 2. kiki says:

  daca godzila nu e dinozaur atunci ce e?

 3. dinu marian says:

  cel mai tare site

 4. Asta-mic says:

  Da de unde le loam k sa le vedem?

 5. eu says:

  Godzilla nu e dinozaur, e broasca tzestoasa … wtf =))))

 6. George says:

  Ba prostilor godzilla e soparla mutanta daca ati vazut filmul ar trebuii sa stiti.

 7. onoare says:

  Godzila este soparla pe care a fost o explozie si a crescut si nu mai stiu>.

 8. Craig says:

  jiu@hoping.ships” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 9. ryan says:

  schoolbooks@wetter.six” rel=”nofollow”>.…

  good!…

 10. jay says:

  zeitgeist@kerrs.casting” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ….

 11. Phillip says:

  crickets@uneasiness.vagrant” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ….

 12. Ralph says:

  answers@yonder.genre” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

 13. Gary says:

  cameramen@mania.elmer” rel=”nofollow”>.…

  good info!…

 14. Fred says:

  showmanship@dusting.agglutinins” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!…

 15. ricky says:

  laudanum@protocol.theresa” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

 16. Roberto says:

  march@roughish.consumes” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

Lasati un comentariu

* :*