Filme western celebre – Top filme western vechi

Care sunt cele mai bune filme western vechi si celebre? Vrei sa stii care sunt cei mai buni pistolari din Vestul Salbatic. Nu stim..dar stim care sunt actorii care au incercat sa ofere lumii o interpretare cat mai realista si puternica a ce insemna sa fii cowboy si sa impusti multa lume:)

Top Filme Western

unforgivenUnforgiven (1992)
Scenariul pentru filmul western Unforgiven a trecut initial prin multe maini in lumea cinematografului – timp de 19 ani aproape. Pana a ajuns in mainile lui Clint Eastwood, care a transformat povestea intr-un film excelent. Cred ca multi au regretat ca le-a scapat sansa printre degete – in mod special pentru ca filmul a reusit sa adune 4 premii Oscar printre care si “Cel mai bun film” – obtinut pana acum doar de 3 filme western.

310 to Yuma3:10 to Yuma (2007)
In putine cazuri remake-urile unor filme mai vechi au succes – mai putin in unele cazuri cum ar fi filmul “3:10 to Yuma”. Producatorii si-au luat un risc destul de mare cand au inceput productia, dar se pare ca meritat din plin. O drama de succes despre viata de cowboy, cu Russell Crowe si Christian Bale in roluri principale.

the propositionThe Proposition (2005)
Un western clasic, nu asa de cunoscut pe cat merita. Un film foarte violent cu multe matze si mult sange peste tot. Totul are loc in anii 1800, in Australia.

Arata o fata mai cruda si nevazuta a vremurilor in care oamenii se impuscau de distractie si onoare. Nu o sa gasesti asa ceva in carti.

Merita sa arunci o privire!

lonesomedove_largeLonesome Dove (1989)
Bazat pe o nuvela a oarecum cunoscutului Larry McMurtry(doar pentru cunoscatori), este de fapt o serie de seriale.

Desi nu este un filme clasic din genul asta, am simtit nevoia sa il mentionez dat fiind faptul ca este destul de apreciat de criticii din intrega lume ca fiind o productie originala.

dances_with_wolvesDances with Wolves (1990)
Ce pot sa zic despre acest western..a castigat 7 Oscaruri la vremea lui printre care: Cel mai bun director, Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu etc. etc. Un film foarte bun. Daca esti fan filmelor de genul acesta este o rusine sa nu fi vazut acest film de cel putin 3-4 ori.

  • Unique Post

Un comentariu la Filme western celebre – Top filme western vechi

  1. Luis says:

    e nebun rau clint eastwood asta..inca mai face filme..n u western ca nu prea mai sunt cerute pe piata..oricum si in alea in care a jucat pana acum mie mi-a placut.

Lasati un comentariu

* :*