Nightmare on Elm Street / Cosmar pe Strada Elm – Recenzie

Unul dintre cele mai cunoscute filme de groaza, devenit deja un classic horror, Cosmar pe Elm Street este un remake dupa primul film al seriei.

Un adolescent intr-un linistit orasel de provincie americana, aparent fara griji si fara probleme isi taie singur beregata intr-o banala cafenea din oras. Toti colegii de liceu sunt impresionati si devastati de aceasta tragedie. Totusi cativa dintre acestia incep sa banuiasca faptul ca aceasta moarte  ar avea o explicatie oarecum supranaturala: cosmarele care ii bantuie de ceva vreme sunt reale. Desi majoritatea nu agreaza idea ca un cosmar poate deveni realitate, totusi incetul cu incetul constata ca aceleasi scene infricosatoare le apar in vis. Motivul este oare faptul ca au impartasit aceleasi evenimente infricosatoare in copilarie?

In fiecare vis le apare o viziune a unui barbat ars, desfigurat si infricosator cu lame ascutite de cutit in prelungirea fiecarui deget de la mana dreapta.

Freddy Krueger pare a fi o amintire trista care ii bantuie pe copii, marcati fiind de niste intamplari traumatice din timpul gradinitei.

Totusi o amintire, un vis nu poate sa ucida. Ramane sa elucidati misterul alaturi de personajele principale, in masura in care acestia pot supravietui pana la sfarsitul povestii.

Actorul care il joaca pe Freddy este foarte carismatic, infricosator chiar si fara efecte speciale. Pe Jakie Earle Haley il veti recunoaste roluri importante in Watchmen justitiarul Rorscharch dar si un rol notabil in Little Children (2006) un rol de pervers dezechilibrat mintal. Idea ar fi ca rolul din “Cosmar pe Strada Elm” nu face decat sa ii incununeze cariera cu o aparitie care ii vine ca manusa.

Freddy Krueger este unul dintre personajele negative cele mai inspaimantatoare din istoria filmului, din mai multe motive:

-          este atot-puternic in regatul sau – adica in vis, transformandu-ti visele in cosmare

-          nu il poti evita pentru ca la un moment dat, orice ar fi, tot adormi

-          este pervers, ironic si se joaca cu victimele sale ca pisica cu soarecele, creandu-le iluzia ca au scapat pentru a-si alege momentul decisiv cand sa-i ucida cat mai neasteptat

-          nu are slabiciuni, nu il poti ucide.

Aceasta poveste in care cosmarele devin realitate iti da fiori reci pe sira spinarii seara cand mergi la culcare.6 comentarii la Nightmare on Elm Street / Cosmar pe Strada Elm – Recenzie

 1. jimmy says:

  botulinal@torpid.tense” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí….

 2. Peter says:

  hord@rewriting.caliche” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

 3. Shane says:

  daughters@modernistic.dene” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!…

 4. Allen says:

  idolized@mulch.monotony” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 5. Angelo says:

  zurich@usp.taui” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó….

 6. Milton says:

  formulate@criticism.lunch” rel=”nofollow”>.…

  thanks….

Lasati un comentariu

* :*